Hirtelen √∂tletbŇĎl felbuzdulva, illetve mert a kisl√°nyom is a Szigetszentmikl√≥si Be-Ki Lovastanod√°ba j√°r lovagolni, belefogtunk egy bemutatkoz√≥ vide√≥ forgat√°s√°ba a h√©ten, amolyan referenciak√©nt.

Neh√©z j√≥ idŇĎpontot tal√°lni, mert a lovastanoda a ny√°ri idŇĎszakban “ezerrel” megy, minden h√©ten lovast√°bor turnusok vannak, 7-15 fŇĎs foglalkoztat√°sokkal, mikor hogy siker√ľl. √Ėr√∂mmel v√°rnak mindenkit, de az√©rt biztos tal√°lni szabad helyet m√©g.¬†Aki lovagolna, √©s ak√°r csak 15-30 percre √©r r√°, nyugodtan keresheti Andrist a lenti el√©rhetŇĎs√©gen, reggel 8 √©s este 8 k√∂z√∂tt v√©gig oktatnak, hajtanak.

Be-Ki lovastanoda facebook oldala

A m√°sik ok a neh√©zs√©gre, hogy egy-k√©t paci nem √∂r√ľlt a fura repkedŇĎ valaminek, ami megzavarta kicsit.¬†Azzal nem sz√°moltunk, hogy √©rz√©kenyek ezek az √°llatok, de sebaj, majd gyakrabban megy√ľnk ki, √©s messzirŇĎl sz√°llunk fel, hogy hozz√°szoktassuk ŇĎket.

A felv√©teleket 30-40 m√©ter magass√°gb√≥l k√©sz√≠tett√ľk, itt m√°r nem okozott zavart a lovakn√°l a Typhoon hangja, pedig egy olcs√≥bb “szobacirk√°l√≥” qadrocopterhez k√©pest eg√©szen csendes ez a hatrotoros mad√°r.

A felv√©telek el√©sz√©sz√≠t√©sekor szinte minden el√©rhetŇĎ funkci√≥t kipr√≥b√°ltunk, √©s a kis n√©zelŇĎdŇĎknek meg is mutattunk, √≠gy az √ľtk√∂z√©s elker√ľl√©s√©re szolg√°l√≥ szenzorokat is.

¬†Ezekkel a szenzorokkal elker√ľlhetj√ľk, hogy nekirep√ľlj√ľnk egy f√°nak vagy falnak. Ez a szenzor minden Typhoon H t√≠pusban megtal√°lhat√≥. A bemutat√≥ban ir√°nyba vett√ľnk egy j√≥ nagy f√°t, √©s t√∂retlen√ľl rep√ľlt√ľnk fel√© (OBS.Avoid bekapcsolva), majd a g√©p 1 m√©teres t√°vols√°gba √©rve sz√©pen meg is √°llt, √©s nem engedett k√∂zelebb rep√ľlni. A kiker√ľl√©ses m√≥dot azonban csak az Intel Real-Sense -el ell√°tott hexacopter tudja, m√©gpedig a Typhoon Pro RS.

A sorozat biztons√°gi lehetŇĎs√©gei itt m√©g nem √©rtek v√©get, ugyanis a g√©p a hat motornak k√∂sz√∂nhetŇĎen ak√°r az egyik motor teljes kies√©s√©t is kib√≠rja, 5 db rotorral is biztons√°gban hazahozhat√≥ a g√©p.

A Yuneecnak egy√©bk√©nt k√©t GPS vevŇĎje is van, egy a dr√≥nban √©s egy a t√°vir√°ny√≠t√≥ban, √≠gy tud pontosan t√°j√©kozodni a g√©p, ami n√©h√°ny funkci√≥j√°n√°l elengedhetetlen, mint p√©ld√°ul a “Follow me” vagy a “Watch me”. Az elŇĎbbi k√∂vet, b√°rmerre is megy√ľnk, ez akkor j√∂n j√≥l, ha aut√≥s, motoros vagy √©pp lovagl√≥s vide√≥kat k√©sz√≠ten√©nk, √©s mi magunk¬†szeretn√©nk a felv√©tel k√∂z√©ppontj√°ban lenni.

Most nem ezt szerett√ľk volna :)

A Typhoon tov√°bbi rep√ľl√©si m√≥dokat is tud, mint a “GPS waypoint”, azaz kijel√∂lhet√ľnk poz√≠ci√≥kat, majd ezt automatikusan be is tudja rep√ľlni, k√∂zben nek√ľnk csak a kamera ir√°nyat√°s√°val kell foglalkoznunk. Ez √ļgy mŇĪk√∂dik, hogy elŇĎtte manu√°lisan berep√ľlj√ľk a kijel√∂lni k√≠v√°nt pontokat, ezeket elt√°roljuk, majd ha v√©gezt√ľnk, a g√©p √ļgy rep√ľl az egyes pontok k√∂zt, hogy azokat sz√©pen √≠vesen veszi be.

A tud√°st√°rb√≥l a dinamikus hazat√©r√©s sem maradhatott ki, ami a m√°r eml√≠tett dupla GPS-nek k√∂sz√∂nhetŇĎen nagyon pontos. Arra kell figyeeln√ľnk, hogy ne legyenek terept√°rgyak a g√©p √ļtj√°ban, mert ha a szenzorok nem elŇĎre n√©znek, belerep√ľlhet √©s lezuhanhat.

 

ūüźīūüźé “Be-Ki Lovastanoda” Szigetszentmikl√≥s

https://www.facebook.com/lovassuli

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lj√ľk.

Add meg, hov√° k√ľldhetj√ľk a f√ľzetet.

A fenti gombra kattintva elfogadod az¬†adatkezel√©si szab√°lyzatunkat¬†√©s hozz√°j√°rulsz ahhoz, hogy idŇĎszakosan √©rdekes leveleket k√ľldj√ľnk sz√°modra.
ebook
close-link