Azon termékekre, amelyek eladási ára 10.000,- Ft, vagy az alatti, kötelező jótállás (garancia) – jogszabály alapján – nem vonatkozik, ugyanakkor a gyártó vagy forgalmazó vállalhat önkéntes jótállást, illetve a fogyasztót megilletik a kellékszavatossági jogok. A garanciavállalás ideje minden esetben fel van tűntvetve a terméklapon.

Jótállást csak rendeltetésszerű használat esetén (azon termékeknél, melynél a rendeltetésszerű használat feltételezhető) tudunk vállalni a Ptk. jótállásra és szavatosságra vonatkozó paragrafusai szerint.

Jótállás és kivételek

  • Kiegészítő termékeinkre (akkumulátorok és töltők) 6 hónap gyártói garancia vonatkozik, kivéve, ha a gyártó másképp nem rendelkezik.
  • Kopó és forgó alkatrészekre (motor, fogaskerék, propeller, leszállótalp, védőkeret, kasztni) semmilyen esetben sincs a gyártó által garanciavállalás, mivel ezek meghibásodása a termék használatának velejárója.

Garanciavállalás

A távirányítású modellek, alkatrészeik nem tartoznak a tartós fogyasztási cikkek közé, ezért a garancia is eltérő. Az RC-Klub modell webáruház jótállást ad minden termékre az átadástól számított 3 hónapig, kivéve ha a gyártó ettől eltérő, hosszabb idejű jótállási idővel hozza forgalomba termékét Magyarországon. Az rc modell alkatrészekre garanciát nem tudunk vállalni.

A weboldalunkon letölthető számla egyben jótállási jegyként is szolgál, külön jótállási jegyet nem adunk. Minden termék mellé a gyártó/nagykereskedő által biztosított termékinformációs anyagot szállítjuk, illetve a termékek adatlapjáról le is tölthetőek. A konkrét jótállási idő minden esetben fel van tűntetve a termék adatlapján, amennyiben nem található meg, abban az esetben a termékre nincs garancia!

A külföldi garanciális termékek meghibásodása esetén az árut minden esetben a gyártó cégnek küldjük bevizsgálásra, hogy megállapítsa a hiba, vagy a meghibásodás okát. Ha a gyártó megállapítja, hogy a terméket nem rendeltetésszerűen használták vagy megbontották, akkor a gyártó szerviz költségeit a vevőnek kell megfizetnie.

A garanciát minden esetben a hivatalos magyarországi forgalmazó bírálja el.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Munkadíj

Garancián túli, illetve nem garanciális javítások munkadíja a felhasznált alkatrészeken felül bruttó 1.500 Ft/óra. Minden megkezdett óra kiszámlázásra kerül.