Disney Hercegnők – Ariel a kis hableány figura – Sheng Yuan – SY156A

Disney Hercegnők – Ariel a kis hableány figura, mérete azonos a LEGO, Enlightment és Sluban kockákéval, így összeszerelhető és bővíthető velük., mérete azonos a LEGO, Enlightment és Sluban kockákéval, így összeszerelhető és bővíthető velük.


Tovább a teljes leíráshoz...

799 Ft

Elfogyott

Értsítsen, ha a termék újra elérhető.

Szállítási díjak már 799 Ft-tól
 Ingyen házhozszállítás 15.000 Ft felett


Disney Hercegnők – Ariel a kis hableány figura – Sheng Yuan – SY156A
Leírás

Disney Hercegnők – Ariel a kis hableány figura (nem licenszelt termék) – Sheng Yuan – SY156A

Disney hercegnők

A kis hableány

A történet hősnője egy sellő, aki deréktől felfelé női testű, azon alul viszont halfarokkal élő legendás teremtmény, aki apja víz alatti királyságában él rokonaival.

Ezek a lények igéző hanggal bírnak. Sok más szintén sellőkről szóló mesében a szirteken ülve dalolnak, így csábítják a biztos halálba a megbűvölt hajósokat. A görög mitológiában sziréneknek hívják őket, itt is a tengerjárók végzetei, itt azonban alakjuk lányarcú, de madártestű. (Lásd Homérosz: Odüsszeia.)

A kis hableány vízalatti királyságban él apjával, a tenger királyával, nagyanyjával, és öt nővérével. Mindőjük között egy-egy év a korkülönbség. Mikor egy hableány tizenöt éves lesz, megengedtetik neki, hogy a felszínre ússzon, és megtekintse a földi világot. A kis hableány minden nővére megjárja a felszínt, ő pedig irigykedve és elbűvölve hallgatja beszámolóikat.

Mikor végre ő következik a sorban, és a felszínre úszik, meglát egy hajót, rajta egy jóképű herceggel, és még így, a távolból is beleszeret. Hatalmas vihar kerekedik, a kis hableány megmenti a herceget a biztos fulladásos haláltól. Kivonszolja az eszméletlen herceget a partra, ahol egy templom áll nem messze. Addig vár a parton, míg egy apáca meg nem találja a herceget. Mire felébred, a kis hableány eltűnik, és így a herceg sosem látja őt.

A kis hableány visszatér a tengeri birodalomba, és megkérdezi nagyanyját, hogy az emberek örökké élnek-e, hacsak meg nem fulladnak. A nagyanyja elmagyarázza, hogy az emberi élet jóval rövidebb ugyan, mint a sellőké, akik akár háromszáz évig is élnek, ugyanakkor, ha egy sellő meghal, tajtékká válik a tengeren, és szertefoszlik, míg az emberek halhatatlan lélekkel rendelkeznek, mely örök életet nyer a mennyben. A kis hableány vágyakozni kezd a herceg és a halhatatlan lélek után, ezért felkeresi a tengeri boszorkányt, aki olyan varázsitalt kever neki, amitől lábai lesznek, cserébe azért, hogy kimetszi a nyelvét (mivel a kis hableánynak van a legelbűvölőbb hangja az egész világon). A boszorkány figyelmezteti, hogy ha emberré válik, sosem tud többé visszatérni a tengerbe. A varázsitalt meginni olyan érzés lesz, mintha kardot döfnének át a testén, és mikor ezen túl lesz, lesz ugyan két gyönyörű lába, amellyel úgy tud majd táncolni, mint senki emberfia, de a lábak folyamatosan iszonyúan fognak fájni, s vérezni, mintha mindig éles pengéken járna. Ugyanakkor csak akkor juthat halhatatlan lélekhez, ha megcsókolják az igaz szerelem csókjával – ha a herceg viszonozza a szerelmét és feleségül veszi, mert akkor a lelkének egy része átáramlik őbeléje. Ha nem így történik, hajnalhasadáskor annak másnapján, hogy a herceg más nőt vett feleségül, a kis hableány szíve megszakad, ő maga pedig meghal – tajték lesz a tengeren.

A kis hableány elfogadja az alkut, és megissza a varázsitalt. Találkozik a herceggel, aki vonzódik kecsességéhez és méltóságteljességéhez, még akkor is, ha néma. Leginkább a lány táncát szereti nézni, és a lány táncol is neki, akármennyire fájdalmas is ez a számára. Mikor a herceg apja megparancsolja, hogy a fiának feleségül kell vennie a szomszéd királyság hercegnőjét, a herceg azt ígéri a kis hableánynak, hogy megtagadja apja parancsát, mert nem szereti a hercegnőt. De aztán úgy folytatja: nem szerethet mást, csak az ifjú apácát, hisz ő mentette meg az életét, még akkor is, ha szíve szerint a kis hableányhoz vonzódna.

Kiderül, hogy az apáca nem más, mint a szomszéd királyság hercegnője, akit tanulni küldtek az apácákhoz. A herceg beleszeret, és bejelenti az esküvőt. Amikor frigyre lépnek, a kis hableánynak megszakad a szíve. Arra a sok mindenre gondol, amit feladott, és a fájdalomra, amit elviselt a szerelméért, és várja a megsemmisülést. Napfelkelte előtt ugyanakkor a nővérei hoznak neki egy kést, amit a tengeri boszorkány adott nekik a gyönyörű hosszú hajukért cserébe. Ha a kis hableány megöli a herceget a késsel, és a vérét a lábára csorgatja, újra hableány lehet, minden fájdalom és szenvedés véget ér, és visszatérhet a régi életéhez.

A kis hableány nem képes meggyilkolni a menyasszonya mellett alvó herceget, és hajnalhasadáskor a tengerbe veti magát. A teste tajtékká változik, ám lelke nem foszlik semmivé, megérzi a nap melegét, és érzi, hogy felemelkedik. Találkozik a többi lélekkel, akik elmondják neki, hogy azért nem pusztult el, mert olyan erős szívvel vágyott egy halhatatlan lélekre. Most a levegő leánya lett, de jótéteményekkel kiérdemelheti a lelket, amire vágyik, és felemelkedhet a mennyekbe.

Főleg az anderseni adaptáció bír határozott szimbólumrendszerrel: a tengeri hercegnő népmesei módon a legfiatalabb testvérei közül, és egyedül ő vágyódik el természetes közegéből; a hableányok először tizenöt évesen – tehát serdülőkorban – emelkedhetnek a víz felszínére, ez megfelel a női fejlődés egy állomásának, csakúgy, mint mikor később kiderül: a hableányok nem tudnak sírni és nincs halhatatlan lelkük, erről és a szerelem kapcsolatáról a kis hableány nagyanyja mesél a hercegnőnek, így a kettő szorosan összefonódik. Egy kölcsönös szerelem során: „Az a férfi a lelkét adná, de úgy, hogy közben megőrizné magának.” (Kertész Judit fordításában.)

 

Nem licenszelt, nem az eredeti LEGO, Disney játék.

Az építőkocka egyike a kisgyermekek számára legelőször ajánlott játékoknak – ez ugyanis a legjobb módja a tanulási készségek fejlesztésének: serkenti többek között a kreativitást, problémamegoldást, a térlátást és a koordinációs készséget is.

Óvodások és iskolások nagy kedvence

A műanyagból készült, apróbb építőkockákkal a gyerekek nagyobb korban, körülbelül négyéves kortól játszanak – nem is csoda, hiszen ez olyan kreatív elfoglaltságot jelent, aminek megélése igazi örömforrás. Ösztönzi az alkotóerőt és fejleszti a problémamegoldó képességet. Már a korai ’60-as években is voltak olyan tanárok, akik különféle módon használtak építőkockákat az osztályteremben – már ekkor is tudták, hogy az építőkockáknak hatalmas, személyiségformáló erejük van.

Építkezés felnőtt korban

Kár lenne tagadni, a felnőttek is imádnak építeni – ez ugyanolyan örömforrás számukra, mint a gyerekeknek. Ebben a korban azonban már a sokkal komplexebb építőkockák ajánlottak: a motorokkal, érzékelőkkel felszerelt elemek, illetve logikai blokkok segítségével összeállítható játékok.

Ha valaki rendszeresen játszik valamit, az ott megélt sikerélménye valamiképp kompenzálhatja az élet egyéb területein kialakult nehézségeit, frusztrációit. Arra azonban figyelni kell, hogy a játék ne alakuljon kóros szenvedéllyé. Szélsőséges esetben ugyanis ez átfordulhat és maga a játék válik a létezés valódi terepévé.

A játék használata 6 éves kor felett ajánlott.

Tulajdonságok

A kockák anyaga: nem toxikus műanyag
45℃ -os szappanos vízzel mosható

FIGYELEM!

Nem alkalmas 3 éven aluli gyermekek számára. Fulladás veszélye is fennáll, mivel a kis részek lenyelhetők vagy belélegezhetők.

FACEBOOK OLDALUNK

További információk
Kinek ajánljuk

Lányok

Korosztály

Gyártó

Vélemények

Garanciális feltételekÁSZF 6.pont

Azon termékekre, amelyek eladási ára 10.000,- Ft, vagy az alatti, kötelező jótállás – jogszabály alapján – nem vonatkozik, ugyanakkor a gyártó vagy forgalmazó vállalhat önkéntes jótállást, illetve a fogyasztót megilletik a kellékszavatossági jogok. A garanciavállalási idő minden esetben fel van tűntvetve a terméklapon.

Jótállást csak rendeltetésszerű használat esetén (azon termékeknél, melynél a rendeltetésszerű használat feltételezhető) tudunk vállalni a Ptk. jótállásra és szavatosságra vonatkozó paragrafusai szerint.

Kiegészítők (akkumulátor, töltő)

Kiegészítőkre (akkumulátor, töltő) 6 hónap gyártói garancia vonatkozik, kivéve, ha a gyártó másképp nem rendelkezik.

Kopó és forgó alkatrészek

Kopó és forgó alkatrészekre (motor, fogaskerék, propeller, leszállótalp, védőkeret, kasztni) semmilyen esetben nem vállal garanciát a gyártó, mivel ezek meghibásodása a termék használatának velejárója.

Szállítási módok

Személyes átvétel előzetes online rendelés után lehetséges, hétköznap 8:30 és 10:30 között. Irodánk címe: 1211. Bp, Varrógépgyár utca 8 (Csepel Művek Központi Irodaház)

- GLS futárszolgálat szállítja házhoz hétköznapokon 9 és 17 óra között,
- GLS csomagpontokon veheted fel a csomagot a megadott nyitvatartási időben,
- FOXPOST csomagautomatába, a nap 24 órájában bármikor felvehető a csomag.

A kiszállításról a futárszolgálat értesítőt küld emailben vagy telefonon. A csomagok feladása raktáron lévő termékek esetében legkésőbb másnap történik, így a kiszállítási idő kb. 1-2 nap.


Személyes adataid az adatvédelmi irányelveinkben leírtak alapján biztonságosan kezeljük, csak az ott szereplő futárszolgálatoknak adjuk át.

GLS házhozszállítás díja

Megrendelt áru összértéke
Szállítási díj
0-14999 Ft-ig1499 Ft
15000 Ft felettingyenes
GLS csomagpont díja

Megrendelt áru összértéke
Szállítási díj
0-14999 Ft-ig1299 Ft
15000 Ft felettingyenes
FoxPost csomagautomata díja
Szállítási osztály (0-25kg)Szállítási díj
0-14999 Ft-ig799 Ft
15000 Ft felettingyenes

Fizetési módok

A webáruházunkban megtalálható termékeinket változatos módon tudod fizetni, utánvételes fizetéssel, banki utalással, vagy biztonságos kártyás fizetéssel tudod teljesíteni.

Elkötelezett híve vagyunk az úttörő online marketing eszközök, fizetési módszerek alkalmazásának, ezért elsődlegesen bankkártyás fizetést biztosítunk kedves vásárlóinknak. A bankkártyás fizetés gyors, kényelmes és nyomon követhető, éppen ezért egyre elterjedtebb itthon is (külföldön pedig népszerűbb bármi másnál).

Bankkártyás fizetés online

Kiemelt online fizetési szolgáltatónk nem más, mint a Barion, a legdinamikusabban fejlődő online fizetési megoldás Magyarországon (a Simple mellett), emelett pedig magyar nyelvű a fizetési felülete és az oldaluk is. Már 93 éve kulcsszereplő (magyar és európai piacon) levő Magyar Nemzeti Bank engedélyezett. Nyugat Európában és Amerikában az összes internetes fizetési tranzakció 98,5%-a kártyával történik. Az Barion is megbízható partner az elektronikus fizetések területén.

Bankkártyás fizetés személyesen

Ha személyesen szeretnéd átvenni rendelésed, készpénzt sajnos nem tudunk elfogadni, csak bankkártyát. Ebben nagy segítségünkre van a SumUp bankkártyás fizetési megoldása, mely biztonságos (a fizetéskor a helyadataid is elküldi neked) és rendkívül kényelmes.

Banki előreutalás

A vételárat banki átutalással is fizetheted, céges vásárló esetén díjbekérőt is ki tudunk állítani. Számlázáshoz a Billingo rendszerét használjuk, a számlákat nyomtatott és elektronikus úton is eljuttatjuk a vevőknek. Utalásnál megjegyzésként kérünk tüntesd fel a rendelés azonosítóját és/vagy a számla számát. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik, a rendelés állapotáról minden esetben email értesítést küldünk. Az adminisztráció 1-2 munkanapot vesz igénybe.

Fizetés utánvéttel

A megrendelt termékeket a GLS futárnál és a Pick-Pack Pontokon is ki tudod fizetni átvételkor. Ez utóbbinál bankkártyával is fizethetsz. A plusz adminisztrációs feladatok és idő miatt a rendelés összekészítése kicsit tovább tart.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}