A részletes garanciális feltételeink és elállási feltételeink az Általános Szerződési Feltételek alatt tekinthető meg.

Az áruvisszaküldés, termékcsere vagy elállás menete, jogaid

Garanciális visszaküldés

Garanciális ügyekben töltsd ki a jobb oldalon az űrlapot, a visszaküldés okát “Garanciális igény”-re állítva. Add meg adataid és írd le a hibát. Ha van fotód a garanciális problémáról fel is töltheted. Az esetek 90%-ban csak rossz konfigurálás, vagy elállítás a hiba oka, ezt távolról is tudjuk orvosolni, megspórolva időt és pénzt neked is.

Amennyiben a hiba javítása vagy termék cseréje visszaküldéssel jár, felkeresünk a megadott elérhetőségeiden.

Garanciális javítás esetén:

A visszaküldés díját mi álljuk, ha a cserélni kívánt terméket Packeta csomagponton adod fel.
Az átvevőhelyek listáját itt találod: https://www.packeta.hu/atvevohelyek
Feladáshoz csak erre a visszaküldési feladó ID-ra van szükséged, ezt elég bediktálni az átvevőponton: 98943050
A kiszállítás díja már téged terhel, a szállítási módot a javítás után egyeztetjük.
 
Fontos, hogy a sorrendet tartsd be.
  1. Töltsd ki itt jobb oldalon a javítás / garanciális javításra vonatkozó űrlapot.
  2. Várd meg kérlek, míg feldolgozzuk és visszaigazoljuk a megadott adatokat.
  3. Ezt követően keresd ki a neked legközelebb lévő Packeta átvételi pontot, és a fent leírtak szerint add fel a csomagot, megfelelően becsomagolva.
  4. A szállítási módot a javítás után egyeztetjük, ha másként nem kéred, a feladási csomagpontra küldjük el a kicserélt terméket.

A kötelező jótállás csak a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott fogyasztási cikkekre érvényes. Nem minősül fogyasztónak a cég vagy egyéni vállalkozás. Így jótállás és elállás sem érvényesíthető. Csak a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül fogasztónak.

Termékcsere

Sajnos néha előfordul, hogy nem vagyunk elég figyelmesek, és nem a megfelelő terméket csomagoljuk be és küldjük el neked. Kellemetlen szituáció mindkettőnknek, ezért az ilyen esetekben gyorsított eljárásban cseréljük ki a terméket.

Termékcserére 14 napon belüll, addig van lehetőséged, amíg nem bontottad ki a termék dobozát, saját csomagolását. Alkatrészeket csak abban az esetben cseréljük ki, ha még nem kerültek beépítésre, de lehetőleg itt törekedj arra, hogy kibontás előtt meggyőződj arról, nem azt a terméket kaptad, amit rendeltél.

A visszaküldés díját mi álljuk, ha a cserélni kívánt terméket Packeta csomagponton adod fel.
Az átvevőhelyek listáját itt találod: https://www.packeta.hu/atvevohelyek
Feladáshoz csak erre a visszaküldési feladó ID-ra van szükséged, ezt elég bediktálni az átvevőponton: 98943050
 
Ahogy megérkezik a csomag, kicseréljük, és feladjuk ugyanerre a csomagpontra a csomagot, díjmentesen. Ha más szállítási móddal kéred, annak díját már neked kell fizetned.

Első csere esetén a cseretermék kiszállításának költségét átvállaljuk a fentiek szerint, tehát ingyenesen kerül kiszállításra a választott termék. Az ezt követő csere(k) esetén a kiszállítási költség (1200-3500 Ft) már Téged terhel.
 
Fontos, hogy a sorrendet tartsd be.
  1. Töltsd ki itt jobb oldalon a termékcserére vonatkozó űrlapot.
  2. Várd meg kérlek, míg visszaigazoljuk, hogy a csere termék készleten van e.
  3. Ezt követően keresd ki a neked legközelebb lévő Packeta átvételi pontot, és a fent leírtak szerint add fel a csomagot, megfelelően becsomagolva.
  4. Ha másként nem kéred, a feladási csomagpontra küldjük el a kicserélt terméket, díjmentesen.

Vásárlástól való elállás

Amennyiben nem vagy elégedett a megrendelt termékkel, azt az átvételtől számított 15 naptári napon belül visszaküldheted részünkre. A termék(ek) visszaküldéséhez kérjük, töltsd ki jobb oldalon az online visszaküldési űrlapot, vagy töltsd le az elállási nyilatkozatot és küldd meg nekünk postai úton. Csak írásos elállási nyilatkozatot fogadunk el, telefonon, emailen illetve szóban nem elégséges, de előre jelezhető az elállási szándék. Írásban ettől függetlenül meg kell küldeni a nyilatkozatot.

Ha előzetes jelzés nélkül küldöd vissza a terméket, még ha a csomagolásban mellékelve is van az elállási nyilatkozat, a termék befogadását elutasítjuk, a vételárat nem térítjük vissza.

Utánvéttel küldött csomagokat nem veszünk át.

A visszaküldött termékeknek eredeti csomagolásban kell lenniük, nem mutathatják a használat jelét, sértetlenül, beleértve az esetleges tartozékokat is, alkalmasnak kell lenniük a viszonteladásra. Ha a terméken használatból eredő sérülések, karcolás, kosz található, elállással nem élhetsz, a vételárat nem térítjük vissza. 

Fontos! Alkatrészek (motor, póralkatrész…) felhasználását követően (beépítés, csomagolás eltávolítás) megszűnik az elállási jog. Ennek megtartása érdekében elsődlegesen ellenőrizze a terméket, próbálja rá a kívánt eszközre, majd csak azt követően építse be azt.

Az elállás joga szaküzletünkben történő személyes átvétel esetén nem gyakorolható!

A 15 napon belüli termékvisszaküldés lehetősége részben lefedi a fogyasztók 14 napon belül gyakorolható elállási jogot. Az elállási jog gyakorlásának feltételeiért kérünk, kattints ide.

A visszaküldés költsége

Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az Eladónak vagy az Eladó által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.
A fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét.

Felelősség az értékcsökkenésért

A fogyasztó a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

Visszaküldési címünk

RC-Klub Modellbolt, 2310. Szigetszentmiklós, Gyári út 31/12.

Az RC-Klub modellbolt által forgalmazott termékek visszaküldése néhány lépésben

1. Kérjük, bizonyosodj meg róla, hogy a visszaküldeni kívánt termék megfelel a lentebb található Visszaküldési feltételeknek, majd töltsd ki az itt található online visszaküldési űrlapot.

2. A visszaküldési kérelem RC-Klub modellbolt általi be- és elfogadása után visszaküldési címünkre add fel a csomagot, és jelezd felénk a csomagfeladás sikerességét, fuvarlevélszámát.

Amennyiben a termék árának visszatérítését választod, és a termék a visszaküldési feltételeknek megfelel, visszautaljuk Neked a termék vételárát (és a felszámított kiszállítási költséget) a visszaküldési űrlapon megadott bankszámlaszámra.

Amennyiben a visszaküldeni kívánt terméket bankkártyával fizetted ki, úgy a vételár visszafizetése is ilyen módon fog történni.

Az RC-Klub a vételárat a terméknek a raktárba érkezéstől számított 14 napon belül fizeti vissza.

A termék visszaküldésének feltételei

1. A 15 napon belüli termékvisszaküldési lehetőséggel legkésőbb a termék átvételétől számított 15. naptári napig élhetsz, azaz visszaküldési űrlap kitöltése és az RC-Klub részére történő elküldése a termék átvételétől számított 15 naptári napig lehetséges.
(A 15 napon belüli termékvisszaküldés lehetősége a természetes- és a jogi személyek számára egyaránt adott.)

2. A visszaküldeni kívánt terméket az RC-Klub csak abban az esetben fogadja be, ha annak kipróbálása rendeltetésszerűen történt és a használat a termékben jelentős értékcsökkenést és sérülést nem okozott.
Az RC-Klub fenntartja a jogot, hogy a részére nem megfelelő állapotban és/vagy jelentős értékcsökkenéssel visszaküldött termékek befogadását elutasítsa.

Az RC-Klub  fenntartja a jogot, hogy az egy felhasználó által jelentős számban és/vagy több alkalommal vagy rendszeresen visszaküldött termékek közül egy vagy több termék vonatkozásában a visszaküldött termék(ek) befogadását elutasítsa, amennyiben a 15 napos termék-visszaküldés szolgáltatással történő visszaélést észlel, vagy alapos gyanú merül fel a 15 napos termék-visszaküldéssel való visszaélést illetően. Az RC-Klub ilyen esetekben vizsgálatot kezdeményezhet, és amennyiben szükséges, az illetékes hatóságok felé továbbítatja az ügyet.

Az RC-Klub elutasíthatja azon visszaküldött termék befogadását,
– amelyet nem rendeltetésszerűen használtak, amely a vásárlónál fizikai sérülést szenvedett (különösen, de nem kizárólagosan: kopott, koszos, túlzott használat nyomai, karcos állapot, mechanikus és/vagy elektromos sérülés érte).
– amelyet a vásárló nem összes tartozékával és alkatrészével küldött vissza,
– az alkatrészek (pótalkatrész, motor, fogaskerék stb) felhasználását követően (beépítés, fólia eltávolítás) megszűnik az elállási jog. Ennek megtartása érdekében elsődlegesen ellenőrizd a terméket, próbáld rá a kívánt eszközre, majd csak azt követően építsd be azt. 
– amely nem megfelelően volt becsomagolva.

3. A visszaküldeni kívánt terméket kérjük, amennyiben lehetséges, eredeti dobozában/csomagolásában küldd vissza, mellékelve hozzá a kapott garancialevelet/jótállási jegyet és valamennyi vásárláskor kapott dokumentumot. (használati utasítás, stb.) Az eredeti doboz védelme érdekében biztonságosan csomagold be, ahogyan tőlünk is kaptad. Amennyiben nincs meg az eredeti csomagolás, akkor a sérülések elkerülése érdekében kérjük, hogy megfelelően zárható, biztonságos csomagolással pótold azt. A nem megfelelő védőborítás hiányából fakadó sérült termékeket nem áll módunkban elfogadni. Az eredeti dobozba visszacsomagolt és így feladott terméket (vagyis összevissza ragsztgatott és címkézett), egyéb csomagolás hiányában nem veszünk át!

4. Ha a visszaküldeni kívánt termékhez ajándék is tartozott, kérjük, azt is küldd vissza, anélkül azt nem áll módunkban befogadni.

5. Amennyiben ugyanabból a termékből több darabot rendeltél és valamennyit szeretnéd visszaküldeni, csak abban az esetben áll módunkban azokat befogadni, ha azok közül 1 (azaz egy) termék került kibontásra és kipróbálásra. A többi terméket kizárólag bontatlan, eredeti csomagolásában, azaz nem használt állapotban áll módunkban befogadni.

Itt találod az egyes termékkategóriákba tartozó termékekre vonatkozó visszaküldési feltételeket:

Távirányítós modellek (autók, drónok, tankok és munkagépek)

– Ezen termékek visszaküldése csakis sértetlen, gyári csomagolásban lehetséges. Amennyiben kibontásra kerültek, a visszaküldés csak akkor lehetséges, ha még nem voltak használva.

– Az ezen kategóriába tartozó termékek visszaküldése csak abban az esetben lehetséges, ha nem voltak használva, a visszaküldés az eredeti, ép garancia címkével és a többi hozzá kapott dokumentummal és tartozékokkal együtt lehetséges. Ha ajándék volt mellékelve, azt is vissza kell küldeni.

– Bármely olyan RC modell visszaküldése lehetséges, a kézhezvételtől számított 14 napon belül, amely gyári hibával lett kézbesítve

– Mielőtt visszaküldené a fent említett termékek egyikét, kérjük, bizonyosodjon meg róla, hogy a termék nincs megkarcolva, illetve használatból eredő sérülések nincsenek rajta (vagyis csak ki lett próbálva)

– Használt (láthatóan használt, nem csak kipróbált) termékek visszaküldését nem fogadjuk el.

Drón kamerák, sport és videókamerák és tartozékaik és egyéb optikai eszközök

– Drón kamerás és videókamerák visszaküldése előtt, kérjük, bizonyosodjon meg arról, hogy minden fénykép és felvétel törölve lett az eredeti, gyári állapot visszaállítása érdekében

– Ezen termékek visszaküldése csak hibátlan, gyári csomagolásban lehetséges. Amennyiben kibontásra kerültek, a visszaküldés csak akkor lehetséges, ha még nem voltak használva

– Az ezen kategóriába tartozó termékek visszaküldése abban az esetben lehetséges, ha nem voltak használva, a visszaküldés az eredeti, ép garancia címkével és a többi hozzá kapott dokumentummal és tartozékokkal együtt lehetséges

– Bármely olyan termék visszaküldése lehetséges, a kézhezvételtől számított 14 napon belül, amely gyári hibával lett kézbesítve

– Használt (láthatóan használt, nem csak kipróbált) termékek visszaküldését nem fogadjuk el.

Világítás és elektronikai termékek

– Elemek, akkumulátorok és töltők visszaszállítása csak a “15 napos áruvisszaküldési jog” adatlap kitöltésével lehetséges. Elemek és akkumulátorok csak bontatlan csomagolásban küldhetőek vissza. Kibontást követően az elállás jogával nem élhetsz.

– Ezen termékek visszaküldése csak bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges.

Pótalkatrészek, kiegészítők

– Ezen termékek visszaküldése csakis bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges. Kibontást követően az elállás jogával nem élhetsz.

Tisztításra és karbantartásra szolgáló termékek

– Tisztításra és karbantartásra használandó termékek, mosószerek, tisztítóoldatok, tárolásra, zsírozásra, olajozásra, rendszerezésre és szállításra használt termékek visszaküldése csakis bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges. Kibontást követően az elállás jogával nem élhetsz.

Online Visszaküldési Űrlap

Kérlek a legördülő menüből válaszd ki, hogy a visszaküldés oka Javítás, Csere vagy Elállás.
A rendelés beazonosításához és a visszaélések elkerülése miatt szükséges.
Értesítési cím a visszaküldés állapotáról.
Szükség esetén telefonos és SMS értesítés a visszaküldés állapotáról.
Csak szám, # nélkül.
Pl. WLToys 100401 távirányítós autó