Garanciális visszaküldés

Garanciális ügyekben töltsd ki a jobb oldalon az űrlapot, a visszaküldés okát “Garanciális igény”-re állítva. Add meg adataid és írd le a hibát. Ha van fotód a garanciális problémáról fel is töltheted. Az esetek 90%-ban csak rossz konfigurálás, vagy elállítás a hiba oka, ezt távolról is tudjuk orvosolni, megspórolva időt és pénzt neked is.

Amennyiben a hiba javítása vagy termék cseréje visszaküldéssel jár, felkeresünk a megadott elérhetőségeiden.

Elállás

Amennyiben nem vagy elégedett a megrendelt termékkel, azt az átvételtől számított 30 naptári napon belül díjmentesen visszaküldheted részünkre. A termék(ek) visszaküldéséhez kérjük, töltsd ki jobb oldalon az online visszaküldési űrlapot, vagy töltsd le az elállási nyilatkozatot és küldd meg nekünk postai úton. Csak írásos elállási nyilatkozatot fogadunk el, telefonon illetve szóban nem elégséges, de jelezhető az elállás ily módon is. Írásban ettől függetlenül meg kell küldeni a nyilatkozatot.

Ha előzetes jelzés nélkül küldöd vissza a terméket, még ha a csomagolásban mellékelve is van az elállási nyilatkozat, a termék befogadását elutasítjuk.

A 30 napon belüli termékvisszaküldés lehetősége részben lefedi a fogyasztók 14 napon belül gyakorolható elállási jogot. Az elállási jog gyakorlásának feltételeiért kérjük, kattints ide.

Amennyiben 14 napon túl jelzed elállási szándékod, úgy a szállítási költség visszatérítésére már nincs lehetőség.

Visszaküldési címünk:

IT-Droid Bt. 2310. Szigetszentmiklós, Tököli út 8.

Az RC-Klub modellbolt által forgalmazott termékek visszaküldése néhány lépésben

1. Kérjük, bizonyosodj meg róla, hogy a visszaküldeni kívánt termék megfelel a lentebb található Visszaküldési feltételeknek, majd töltsd ki az itt található online visszaküldési űrlapot.

2. Az űrlapon jelöld meg azt, hogy a visszaküldött terméket illetően melyik alábbi opciót választod:
• vásárlási utalvány, amelyet felhasználhatsz ugyanazon termék cseréjére, vagy egy más típusú, RC-Klub modellbolt által forgalmazott termék vásárlására;
• a termék árának visszautalása (azaz szeretnéd, ha az RC-Klub visszatérítené az általad visszaküldött termék vételárát)

3. A visszaküldési kérelem RC-Klub modellbolt általi be- és elfogadása után Csomagküldő átvételi ponton díjmentesen feladhatod a csomagot, ennek menetéről írásban fogunk értesíteni.

Amennyiben a vásárlási utalvány opciót választod, az alábbiakat tudnod kell:

– a vásárlási utalvány átruházható és összevonható más kedvezménnyel/vásárlási utalvánnyal is;

– a vásárlási utalvány felhasználásának időtartama 24 hónap

– a vásárlási utalvány felhasználható bármely, az RC-Klub oldalán található termékre

– a vásárlási utalványon szereplő kód kizárólag egy alkalommal használható fel úgy, hogy az utalvány összege kedvezményként a vásárlás során, a fizetéskor a Felhasználó/Ügyfél által kiválasztott, kosárba helyezett termékek (azaz a Kosár) végösszegéből levonásra kerül;

Amennyiben a termék árának visszatérítését választod, és a termék a visszaküldési feltételeknek megfelel, visszautaljuk Neked a termék vételárát a visszaküldési űrlapon megadott bankszámlaszámra.

Amennyiben a visszaküldeni kívánt terméket bankkártyával fizetted ki, úgy a vételár visszafizetése is ilyen módon fog történni. Az RC-Klub a vételárat a terméknek a raktárba érkezéstől számított 14 napon belül fizeti vissza.

Amennyiben a visszaküldeni kívánt terméket PayPal fiókon keresztül fizetted ki, úgy a vételár visszafizetése is ilyen módon fog történni. Az RC-Klub a vételárat a terméknek a raktárba érkezéstől számított 14 napon belül fizeti vissza.

A vásárlónak lehetősége van arra, hogy egyedi módon oldja meg/vigye véghez a termék visszajuttatását az RC-Klub részére. Az ehhez kapcsolódó ügyintézés a vásárlóra hárul. A szállítási költség ebben az esetben a szállítást végző vállalkozás aktuális díjszabásától függ, az RC-Klub azonban csak 799 Ft összegig téríti meg a visszaküdés költségét.
Kérjük, hogy amennyiben nem az RC-Klub által ajánlott szállítási szolgáltatást szeretnéd igénybe venni, úgy az űrlap kitöltése előtt mindenképpen vedd fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.

A termék visszaküldésének feltételei

1. A 30 napon belüli termékvisszaküldési lehetőséggel legkésőbb a termék átvételétől számított 30. naptári napig élhetsz, azaz visszaküldési űrlap kitöltése és az RC-Klub részére történő elküldése a termék átvételétől számított 30 naptári napig lehetséges.
(A 30 napon belüli termékvisszaküldés lehetősége a természetes- és a jogi személyek számára egyaránt adott.)

2. A visszaküldeni kívánt terméket az RC-Klub csak abban az esetben fogadja be, ha annak kipróbálása rendeltetésszerűen történt és a használat a termékben jelentős értékcsökkenést és sérülést nem okozott.
Az RC-Klub fenntartja a jogot, hogy a részére nem megfelelő állapotban és/vagy jelentős értékcsökkenéssel visszaküldött termékek befogadását elutasítsa.

Az RC-Klub  fenntartja a jogot, hogy az egy felhasználó által jelentős számban és/vagy több alkalommal vagy rendszeresen visszaküldött termékek közül egy vagy több termék vonatkozásában a visszaküldött termék(ek) befogadását elutasítsa, amennyiben a 30 napos termék-visszaküldés szolgáltatással történő visszaélést észlel, vagy alapos gyanú merül fel a 30 napos termék-visszaküldéssel való visszaélést illetően. Az RC-Klub ilyen esetekben vizsgálatot kezdeményezhet, és amennyiben szükséges, az illetékes hatóságok felé továbbítatja az ügyet.
Az RC-Klub elutasíthatja azon visszaküldött termék befogadását,
– amelyet nem rendeltetésszerűen használtak, amely a vásárlónál fizikai sérülést szenvedett (különösen, de nem kizárólagosan: kopott, túlzott használat nyomai, karcos állapot, mechanikus és/vagy elektromos sérülés érte).
– amelyet a vásárló nem összes tartozékával és alkatrészével küldött vissza.

3. A visszaküldeni kívánt terméket kérjük, amennyiben lehetséges, eredeti dobozában/csomagolásában küld vissza, mellékelve hozzá a kapott garancialevelet/jótállási jegyet és valamennyi vásárláskor kapott dokumentumot. (használati utasítás, stb.) Amennyiben nincs meg az eredeti csomagolás, akkor a sérülések elkerülése érdekében kérjük, hogy megfelelően zárható, biztonságos csomagolással pótold azt. A nem megfelelő védőborítás hiányából fakadó sérült termékeket nem áll módunkban elfogadni.

4. Ha a visszaküldeni kívánt termékhez ajándék is tartozott, kérjük, azt is küld vissza, anélkül azt nem áll módunkban befogadni.

5. Amennyiben ugyanabból a termékből több darabot rendeltél és valamennyit szeretnéd visszaküldeni, csak abban az esetben áll módunkban azokat befogadni, ha azok közül 1 (azaz egy) termék került kibontásra és kipróbálásra. A többi terméket kizárólag bontatlan, eredeti csomagolásában, azaz nem használt állapotban áll módunkban befogadni.
Itt taláod az egyes termékkategóriákba tartozó termékekre vonatkozó visszaküldési feltételeket:

Távirányítós modellek (autók, drónok, tankok és munkagépek)

– Ezen termékek visszaküldése csakis bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges. Amennyiben kibontásra kerültek, a visszaküldés csak akkor lehetséges, ha még nem voltak használva

– Az ezen kategóriába tartozó termékek visszaküldése csak abban az esetben lehetséges, ha nem voltak használva, a visszaküldés az eredeti, ép garancia címkével és a többi hozzá kapott dokumentummal és tartozékokkal együtt lehetséges. Ha ajándék volt mellékelve, azt is vissza kell küldeni.

– Bármely olyan RC modell visszaküldése lehetséges, a kézhezvételtől számított 30 napon belül, amely gyári hibával lett kézbesítve

– Mielőtt visszaküldené a fent említett termékek egyikét, kérjük, bizonyosodjon meg róla, hogy a termék nincs megkarcolva, illetve használatból eredő sérülések nincsenek rajta (vagyis csak ki lett próbálva)

– Használt (láthatósan használt, nem csak kipróbált) termékek visszaküldését nem fogadjuk el

Drón kamerák, sport és videókamerák és tartozékaik és egyéb optikai eszközök

– Drón kamerás és videókamerák visszaküldése előtt, kérjük, bizonyosodjon meg arról, hogy minden fénykép és felvétel törölve lett az eredeti, gyári állapot visszaállítása érdekében

– Ezen termékek visszaküldése csak hibátlan, gyári csomagolásban lehetséges. Amennyiben kibontásra kerültek, a visszaküldés csak akkor lehetséges, ha még nem voltak használva

– Az ezen kategóriába tartozó termékek visszaküldése abban az esetben lehetséges, ha nem voltak használva, a visszaküldés az eredeti, ép garancia címkével és a többi hozzá kapott dokumentummal és tartozékokkal együtt lehetséges

– Bármely olyan termék visszaküldése lehetséges, a kézhezvételtől számított 30 napon belül, amely gyári hibával lett kézbesítve

– Használt (láthatóan használt, nem csak kipróbált) termékek visszaküldését nem fogadjuk el

Világítás és elektronikai termékek

– Égők, zseblámpák, hosszabbítók, prizmák, elemek, akkumulátorok és töltők visszaszállítása csak a “30 napos áruvisszaküldési jog” adatlap kitöltésével lehetséges

– Ezen termékek visszaküldése csak bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges

Tisztításra és karbantartásra szolgáló termékek

– Tisztításra és karbantartásra használandó termékek, mosószerek, tisztítóoldatok, tárolásra, zsírozásra, olajozásra, rendszerezésre és szállításra használt termékek visszaküldése csakis bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges

Vásárlási utalvánnyal/kuponkóddal vásárolt termékek

– A vásárlási utalvánnyal/kuponkóddal vásárolt termékek visszaküldésének feltételei megegyeznek az adott termék kategóriájának feltételeivel

– Amennyiben a termék teljes vételára vásárlási utalvánnyal lett kifizetve, készpénz fizetés nélkül, újra aktiváljuk a kuponkódot (vásárlási utalvány kódját) és az ismét levásárolható lesz

– Amennyiben a termék vételára részben vásárlási utalvánnyal lett kifizetve, újra aktiváljuk a kuponkódot (vásárlási utalvány kódját), amelyet levásárolhat egy új rendelésnél, az utalványon felüli kifizetett összeget pedig visszautaljuk. Ha a vásárlási utalvány felhasználási ideje lejárt, nem lehetséges a felhasználás.

Online Visszaküldési Űrlap

Csak szám, # nélkül.
A rendelés beazonosításához és a visszaélések elkerülése miatt szükséges.
Szükség esetén telefonos és SMS értesítés a visszaküldés állapotáról.
Értesítési cím a visszaküldés állapotáról.