Itt a világ legcukibb robotja, aki most is az űrben lebeg

Itt a világ legcukibb robotja, aki most is az űrben lebeg

Elképesztően cuki és aranyos kis robotot épített a közelmúltban a JAXA, avagy a japán űrügynökség, akik Int-ball név alatt megalkották a világ talán legaranyosabb ilyen gépezetét, akit még júniusban ki is lőttek a világűrbe. A jelenleg is a Nemzetközi Űrállomáson lebegő kis drón elsődleges célja az, hogy folyamatosan felvételeket készítsen az ott állomásozó legénység mindennapjairól, ezáltal ne lepődjetek meg azon, ha az alábbi videón nem is annyira ő, mint az általa készített felvételek kapták a főszerepet.

Teljes egészében 3D-nyomtatással készült el

Az Int-ball egyébiránt leginkább egy drónhoz hasonlítható szerkezet, amely 12 propellerrel rendelkezik, teljes egészében 3D-nyomtatással készült el
és alig egyetlen kilogrammot nyom, miközben a külső dizájnja miatt úgy néz ki, mint egy hatalmas szemekkel rendelkező kis aranyosság.

A kis robot egyébiránt a súlytalanságban is könnyedén mozog, miközben fontos teszteket és kísérleteket is folytat, hiszen ha technológiái beválnak, a hasonló robotok a jövőben több munkafolyamatból is kivehetik majd a részüket odafent.

forrás: androgeek

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük