A Skydio drón követ és videóz téged a magasból

A Skydio drón követ és videóz téged a magasból

A Skydio az egykori Google drón mérnökökből, Adam Bry és Abe Bachrach által alapított vállalkozás, most lettek kész az R1 névre keresztelt automata drónjukkal, amiről fel is töltöttek egy lenyűgöző videót.

Mesterséges intelligencia vezérli a drónt, ami, ahogy az a videóban is látszik, képes elkerülni a környezetében lévő akadályokat, miközben tökéletesen követi a gazdáját, 4K-ban.

Annyira automata, hogy még távirányítót sem adnak hozzá.

Az egyetlen tartozék egy telefonos applikáció iOS és androidos készülékekre, amivel el lehet indítani és le lehet állítani a drónt. Az alkalmazáson belül helyet kapott egy virtuális távirányító is, amivel manuálisan lehet irányítani, de a mesterséges intelligencia vezérelte környezetfelismerő rendszer ebben a módban is éles. Tehát nem tudjuk nekireptetni semminek, a 13 kamera manuális módban is ugyanannyira figyel, mint automatában.

Professzionális minőségű videókat készíthetünk nyolc különböző mód közül, a Skydio további filmes megoldásokon dolgozik.

16 percig képes repülni, maximális repülési sebessége sem rossz, akár 40km/órával is képes követni minket. Ez körülbelül 11 m/s sebességg, ami kicsit több, mint a duplája a YUNEEC Breeze sebességének.

A drón ma került a polcokra, az ára pedig nem kevesebb, mint 2.499 dollár. Ez körülbelül 650.000 forint, de ne felejtsük el, hogy egy profi darabról van szó. Azt nem árulták el, hogy kik fogják forgalmazni, vagy hogy hányan rendeltek belőle eddig. Ez inkább munkaeszköz, mint hobbi, és a profi munkaeszközök általában sokba kerülnek, cserébe viszont jó munkát lehet velük végezni.

Forrás: CNBC


Nézd meg drónjainkat!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük