Turnigy TD10 szíjhajtású 4WD túraautó – rc autó összeszerelés

Turnigy TD10

Turnigy TD10 szíjhajtású 4WD túraautó összeszerelése

A Turnigy TD10 teljesen azonos a 3Racing Sakura Zero S vázzal és szinte megszólalásig hasonlít a Team-C TR10-re. Nem is csoda, hiszen mindegyik az X-Ray T4 2013 alapjaira épül, kissé olcsóbb anyagokból. Ár szempontjából a Turnigy a legolcsóbb, de lássuk, mit kapunk alig 29 ezer forintunkért építőkészlet változatban.

Turnigy TD10
Turnigy TD10
Sakura Zero S
Sakura Zero S
Team-C TR10
Team-C TR10

Elsőre szembetűnik, hogy a Hextronik gyár a színeken sem változtatott, a Turnigy TD10 egy az egyben a Sakura Zero S klónja. Ami szerencsére az anyagminőségben is így van. Olyan kemények a műanyag alkarészek, hogy legömböjítette az egyik 2mm-es hatszög csavarhúzom amíg becsavartam a csavarokat :).Szóval, érdemes nem a legolcsóbb, barkácsboltokban vásárolható szerszámokkal dolgozni, mert megkeseríti az összeszerelés élményét. Külön kérésre vásárláskor megjegyzésben beírhatja, ha szeretné összeszerelve átvenni az építőkészleteket, de az a szép, mikor az ember 5 órán át forgatja a rajzot, hogy most mit hova?Már a doboz is nagyon tetszetős. Nekem speciel sokkal szebb volt, mint a 3Racing fekete-pink kombója.

Turnigy TD10
Turnigy TD10 doboza
Turnigy TD10
A doboz hátulja, képes tartalomjegyzékkel

A doboz méretéből rögtön kiderül, hogy karosszéria nem jár hozzá, ahhoz túl lapos, tehát ezzel számolnunk kell vásárláskor.

Turnigy TD10
Doboz tartalma

Minden szép rendezetten zacskózva (később azért bele lehet zavarodni). Az összeszerelést mindig a diffivel kezdem, a leírás alapján is ezzel kezdjük.

Turnigy TD10
A differenciámlű zacsijának tartalma
Turnigy TD10
Összeszerelt diffi

Kapunk hozzá szilikon olajat is, ebből annyit érdemes beletölteni, hogy ellepje a fogaskerekeket. Nekem kicsit szorulósnan tűnik az O gyűrűk miatt, de meglátjuk a későbbi teszteken mit produkál.

Turnigy TD10
Kész az első és hátsó diffi
Turnigy TD10
A szervó és spur szett egy csomagból

Szétpakolgatva a zacskókat már látom, hosszú éjszaka elé nézek.

Turnigy TD10
Lengőkar- és motortartó

Alapból kapunk néhány alu alkatrészt is, ezek szép pink színben pompáznak. Egész csinosak.

Turnigy TD10
A szénszálas alváz

Érdekes, hogy ezért a pénzért nem műanyag alvázat kapunk, hanem szénszálas erősítésűt, még a felső merevítés is ez. Nem találtam meg a szerelőállványom, így hirtelenjében kipakoltam a kislányom egy tárolóját :) Majd kapok reggel.

Turnigy TD10
Az “apróságok”
Turnigy TD10
Jól haladok :p

A spur fogaskerék tartót és a szíjhajtás fogaskerék szettet érdemes lecserélni hopup alkatrészekre, ezek verseny körülmények között nem hiszem hogy túl sokáig bírnák.

Turnigy TD10
Diffik a helyükön

A tornyok is szénszálasok, egészen komoly benyomást keltenek. Itt is befigyelnek a pink alu alkatrészek. A gyári szíjfeszítés setup nekem nagyon feszesnek tűnik, túlságosan húzza a közép fogaskereket, ezt majd később állítgatni fogom.

Turnigy TD10
Az alváz

Itt ugrunk egy kicsit, a lényeges rész már megvolt. A többi alkatrész összeállítása gyorsan megy, a leírás egyértelmű, a csavarokat is könnyen be lehetett azonosítani. A teleszkópokhoz 200-as olajat adnak. Ezt nem is cseréltem le, amúgy is szőnyegre fogom tenni a próbakörökre. Íme néhány kép az elkészült vázról.

Végül gyorsan belepakoltam az alapkategóriákhoz való szabályzót, motort és egyéb elektronikákat. A cikket folytatom, a következőnél az összes létező és elérhető tuning kiegészítőt beszerelem, majd “éles” körülmények közt is teszteljük November 29-én a KCSD verseny futamain, ahol a Buggy kategóriában is indulunk a Basher BZ-222 2WD buggynkkal.

3Racing tuning alkatrész

Turnigy TD10 Turnigy TD10

Kapcsolódó cikkek

Ez a bejegyzés a Bemutató kategóriában található és a címke lett ráragasztva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük