Eachine E58 drón használata

Eachine E58 drón használata videóval

Saját tapasztalatok alapján a drónnal való repülést olcsóbb kategóriájú quadcooterekkel érdemes kezdeni, mivel meg kell tanulnunk, hogyan ne törjük össze és ne okozzunk kárt másban sem.

Természetesen egy profi drónnal sokkal könnyebb repülni. A következő lépés az is, amit ajánlok, de ha azzal repülünk neki egy fának vagy falnak, mert még nem tudjuk, mit csináljunk ha necces helyzetbe kerülünk, az drága mulatság lesz.

Persze nehéz elmagyarázni, miért jobb az olcsóbb gépekkel kezdeni, mikor a high-end gépek sokkal többet tudnak és könnyebb irányítani is, de ebbe a vitába nem is megyek bele.

Maradjunk annyiban, hogy csak az alkatrész annyiba kerülhet, mint egy (vagy több) olcsóbb kezdő drón. A végén pedig még az is lehet, hogy egyáltalán nem való neked a drónozás.

Eachine E58 drón használata

Az egyik kedvencem az Eachine E58

Az Eachine E58 kinézetre egy kicsi Mavic drónra hasonlít, számos kezdő-orientált kényelmi funkcióval.

Nézzük, miért ennyire népszerű, és miért kedvelem én is?

 • DJI Mavic drónra hasonlító dizájn
 • Kompakt méret kihajtható karokkal;
 • Kettős vezérlési mód (távirányító és applikáció);
 • Stabil magasság tartás (automatikus lebegés);
 • Fej nélküli mód (headless mode, intelligens tájolás);
 • Több repülési sebesség;
 • Külön gomb a felszálláshoz és a leszálláshoz;
 • HD kamera dőlésszög beállítással;
 • WiFi valós idejű képátvitel;
 • Könnyen cserélhető motorok.

Eachine e58 használati utasítás videón

Eachine E58 drón használata

Kezdőknek a legfontosabb funkciók a magasságtartás és a headless mód. Míg a fej nélküli üzemmód nem teszi szükségessé a repülőnk tájolásának nyomon követését, a magasságtartás automatikusan megtartja a repülési magasságot a kívánt szinten.

Mivel az esések és törések elkerülhetetlenek, a pótalkatrészek rendelkezésre állása és az egyszerű karbantartás szintén fontos tényezők, amiket figyelembe kell vennünk az első drónunk megvásárlásakor.

Eachine E58 drón használata

Az E58 kompakt, jó minőségű kivitel. A karok, valamint a légcsavarok összecsukhatóak. Mérete így csak 12,5 x 7,5 x 5 cm és nagyon könnyen szállítható. (Külön kapható E58 hordtáska is ehhez a típushoz).

Eachine E58 töltése

A melékelt 500mAh li-po akkumulátor a gép hátuljába tolható, kattanásig. Töltése nagyon praktikusan megoldott, mindössze egy micro USB kábelre lesz szükségünk, így akár mobiltelefonunk töltője is elegendő, vagy egy powerbank a töltéséhez. Amíg pirosan világít, addig tölt. Ha elalszik a lámpa, kész a töltés.

Eachine E58 drón használata

Teljesen feltöltött állapotban 7-9 percig tudjuk használni drónunkat.

Kezdőknek erősen ajánlott a mellékelt rotor védőkeretek használata, így megelőzhető, hogy a rototok beakadjanak, ezzel túlterhelve a motorokat. Mivel kefés motorok vannak az E58 drónban, könnyen tönkremehetnek a kefék (kommutátor), ekkor elkezd oldalazni a gép, egyre jobban melegszik a motor, majd már nem is pörög fel.

A motorokat nem kell forrasztanunk ha cserére szorulnak, csatlakozókkal látták el. A karok összeszerelve is kaphatóak, motorral, propellerekkel és fogaskerekekkel.

Eachine E58 irányítása

A távirányító kinézete is hasonlít a DJI Mavic távirányítójára. Az antennák kihajthatóak (csak dísz, nincs funkciója), a telefontartó az alján kihúzható. 3db AA méretű ceruza elem szükséges a működtetéséhez.

Eachine E58 drón használata

Az előlapon a két irányítókar mellett hat gomb található. A felső kettő és a jobb oldali kettő a finomhangolásért felel. Vagyis ha egyik irányba elindul a drónunk, akkor ezekkel tudjuk ellensúlyozni ezt az elmozdulást (trimmelés). A bal oldali két gomb a le és felszállásért felel. Felszállás gombot megnyomva (felső gomb) felpörögnek a motorok és nagyjából 80-100 cm magasságba felrepül és ott lebeg tovább. A leszálló gombot megnyomva a drón leszáll és leállítja a motorokat.

A távirányító tetején is található 2-2 gomb. A bal odlalon a Fotó/Videó és a Fejetlen mód/Visszatérő mód, a jobb oldalon a 360 ° -os fordulat/Vészleállítás és a sebességválasztó gombok helyezkednek el.

Eachine E58 drón applikáció

Az alkalmazással kétféleképpen is irányíthatjuk az E58-at. Virtuális irányítókarokkal vagy giroszkópos irányítással. Utóbbinál a telefonunkat kell döntögetnünk és a gép abba az irányba repül. Ez kis gyakorlást igényel.

HD kamera

Jelenleg kétféle kamerával kapható: 2MP HD és 0.3MP SD felbontással. Erre figyeljünk oda vásárlásnál, nagy külöbség van vételárban és képminőségben is. A kamera dőlésszöge 90 °-ban állítható. Repülés közben nem tudjuk állítani, tehát ezt kézzel kell megtennünk felszállás előtt.

Az újabb verziók alján egy micro SD kártya foglalat is található, a felvett videókat és elkészült fotókat az ide helyezett kártyára rögzíti, természetesen jobb minőségben, mint a telefonunk élőképén látható.

Öt percnyi felvétel (1280 × 720 @ 20 kép / mp) körülbelül 50 MB-ot foglal el a kamera micro SD kártyáján. A képminőség jobb, mint más játék drónoké, de azért még mindig nem profi vagy szuper éles.

Ha az irányításáról, kalibrálásáról szeretnél többet megtudni, nézd meg fenti videónkat, melyben bárkinek érthetően, magyarul mondunk el mindent.

9 hozzászólás “Eachine E58 drón használata

 1. Elter Károly írta:

  Kedves Tamás! Képtelen vagyok a telefonnal párosítani a drónt, egyszerűen a Samsung Galaxy A12-esem nem látja a drón által küldött jelet. Mit tegyek? Előre is köszönöm az önzetlen választ! Üdv, Károly

 2. Kovács Károly írta:

  Sziasztok
  Vettem egy E58-as drónt, 500mAh.az akkuja, kicsit kevés a repideje (5-6 perc) . Az érdekel lehet-e nagyobbat beletenni, és mennyivel nőhet az idő?

 3. Varga István írta:

  Vásároltam egy Eachine E 58 drónt . Akkumlátora 3,7 V és 1200 mA
  kezdő vagyok de teljes feltöltéssel sem repül max 3 percet. Mi lehet az oka
  Köszönöm előre is a segítséget .Varga istván

 4. Tóth Gábor írta:

  Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy az miért van, hogy ahogy behelyezem az akkumulátort, egyből felpörög jobb első motor. Be sem kell kapcsolni. Ha be is kapcsolom, hiába kalibrálom, a többi motor nem indul el, csak ez az egy pörög, egész addig, míg ki nem veszem az aksit.

 5. istván tóth írta:

  Szervusz Tamás
  Rendes tőled hogy önzetlenül segitesz.
  Szerinted az DronEx Pro / ha jól emlékszem/ vagy az 58-as jobb?
  Köszi előre István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük