Túraautó Turnigy TD10 1/10 szíjhajtású 4WD első látásra

Turnigy TD10

A Turnigy TD10 rc túraautó 2013. júniusában látta meg a napvilágot. Mindenben azonos a 3Racing Sakura Zero S típussal, árban azonban alatta van. Hasonló, kicsit drágább a Team-C TC10, mely dobozos verzióban is üvegszálas elemeket tartalmaz.

Turning TD10 RC túraautó

Első ránézésre is látszik, hogy egy nagyon jó ár/érték arányú gép, egész ütős stock verseny rc túraautó állítható össze belőle, csekély anyagi ráfordítással. Éppen ezért is lehet ilyen jó ára, hiszen a mpodellező dönti el, mire van szüksége, és azt veszi meg hozzá, és még így is töredéke lesz egy hasonló kvalifikálású rc autóhoz képest.

Turning TD10 RC túraautó

Turnigy TD10 kettős szíjhajtással

Ez egy klasszikus kettős szíjhajtású kialakítású felépítés, belső szorzója 1.9:1 38T differenciálművel, (mely ezen az árban olajjal töltött elől-hátul!) 20T csigafogaskerekekkel. A fogaskerekek is cserélhetőek.

Turning TD10 RC túraautó

Alapból alumínium motortartó, elől alu csuklós, hátul alu kutyacsont kihajtások, és tépőzáras lipo akku tartóval érkezik, ez több szempontból is praktikus, roar és szabvány méretű kemény tokos akkumulátoroktól kezdve beletehetünk a normáltól némileg eltérő akkupakkokat is (ezt később ki is próbáljuk egy nagykapacitású Turnigy LiPo SoftPack-al).

Turning TD10 RC túraautó

Az alváz FRP anyagból készül, ami hasonló a karbonszálhoz, viszont hajlékonyabb annál. Anyagvastagsága 3mm. A rugótornyok többféle beállításokat is kínálnak elől/hátul. Gyenge pontnak a hátsó torony tűnik, de ezt is kipróbáljuk majd, remélhetően bírja a strapát. A dőlésszögek és az összetartások is állíthatóak, ezeket is teszteljük majd aszfalton és szőnyeges pályán is.

Turning TD10 RC túraautó

A kihajtások aluminiumok, az összes csapágyazás golyóscsapágyas. A rugók állíthatóak, alu/műanyag házas, olajjal töltött. Egyedül a kormánystabilizátor hiányzik, amit opcionálisan lehet megvásárolni hozzá. Minden alu alkatrész pink színben pompázik. Ránézésre kicsit egy Tamiya TRF416, Sakura Zero és egy XRAY T4 ’13 túraautó keverékének tűnik, de ezért az árért igazán ígéretes darab.

A következőkben bemutatjuk az rc túraautó összeszerelését, majd éles helyzetben is bevetjük.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük