Drónnal érkeznek a laborba a minták

Drónnal érkeznek a laborba a minták

A világszerte megszokott gépkocsik helyett autonóm drónnal érkeznek az orvosi minták az USA egyik államában a UPS, írja a theverge.

A UPS futárcég indított el egy pilóta projektnek számító programot Észak-Karolina államának fővárosában, Raleigh-ben. Matternet, a Kaliforniában található Menlo Parkban korábban a Mercedes-Benz-el karöltve vezette a drón szállítási kísérleteket Svájcban.

A WakeMed kórházában, a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) és Észak-Karolina Közlekedési Hivatalának (NCDOT) felügyelete mellett.

Jelenleg az orvosi minták többsége a WakeMed egészségügyi rendszerében futárautókkal történik. A drónos program a Matternet M2-es quadcopterét használja, amely újratölthető lítium-ion akkumulátorral üzemel. Ezzel a drónnal érkeznek majd a minták. Hasznos terhelhetősége közel 2,5 kg, és több mint 20 km távolságra is képes elszállítani az orvosi küldeményt.

Orvosi mintát szállítanak drónnal a laborba

A szakemberek orvosi mintát – például vérmintát – töltenek egy biztonságos dróntartályba. Egy speciálisan képzett pilóta felügyelete mellett, egy előre meghatározott repülési útvonal mentén drónnal érkeznek a laborba, a WakeMed fő kórház központi patológiához.

A drónok alkalmazásával lehetőség nyílik a késések elkerülésére, az orvosi szállítás hatékonyságának növelésére. A potenciális életmentő vizsgálatok gyors elvégzésére. Drónnal érkeznek majd az életmentő felszerélesek a nehezen megközelíthető helyeken. Mindezt alacsonyabb költségek mellett.

Kapcsolódó cikkek

Ez a bejegyzés a Egyéb cikkek kategóriában található és a címke lett ráragasztva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük